Herat aardbeving inzamelingsactie

Herat, Afghanistan – Oktober 2023

Inmiddels is Herat binnen een week tijd drie keer getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 5.4 en 6.3 op de schaal van Richter. Tien duizenden mensen zijn gewond en de teller voor het aantal doden staat op minstens 4000. Vele mensen zijn vermist en verdolven onder het puin. Mensen zijn niet alleen hun geliefden kwijt aan deze verschrikkelijke ramp, maar ook al hun bezittingen en huizen. Deze mensen hebben onze hulp hard nodig. Daarom zijn wij een inzamelingsactie begonnen met onze partnerorganisatie IHH-NL.

Duizenden mensen getroffen door verwoestende aardbevingen Afghanistan

De provincie Herat in het westen van Afghanistan is een week tijd door meerdere aardbevingen en naschokken getroffen. UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie, is bedroefd door het verlies van levens en de vernietiging en betuigt zijn medeleven met het volk van Afghanistan.

UNHCR | De VN-Vluhctelingenorganisatie, 12 okt 2023

Lees artikel >

Opnieuw zware aardbeving in Afghanistan, derde in een week

De eerste aardbeving in de reeks, vorige week zaterdag, was een van de dodelijkste in de afgelopen twee decennia. Daarbij kwamen volgens de Taliban-machthebbers meer dan 2500 mensen om het leven. Bij de tweede aardbeving, afgelopen woensdag, meldde de regering drie doden.

NOS Nieuws, 15 okt 2023

Lees artikel >

Stichting Abadi

Stichting Abadi is een non-profit organisatie die zich inzet voor vluchtelingen die hulpbehoevend zijn, in binnen- en buitenland.

Amersfoort

Gegevens

KvK-nummer: 85271292
IBAN-rekeningnummer:
NL55 BUNQ 2067 9040 51
t.n.v. Stichting Abadi

RSIN: 863568981
BIC nummer: BUNQNL2A  

Volg ons werk

ANBI geregistreerd