Bestuur

Bestuursleden

Elaha Kohneshin

Marwa Ahmadzai

Sodaba Abibzay

Commissieleden Content Marketing

Commissieleden Digital Marketing

Sofia Rabbanizadah

Fereshta Bayani

Commissieleden Evenementen

Amina Solaiman-Askanderi

Mahnaz Sahebzada

Commissieleden Financiën

Marjan Muqtadar

Farzan Sakhizadah

Amina Solaiman-Askanderi

Commissieleden Webdevelopment

Eymet Jamalzada

Amina Solaiman-Askanderi

Organogram

Stichting Abadi

Stichting Abadi is een non-profit organisatie die zich inzet voor vluchtelingen die hulpbehoevend zijn, in binnen- en buitenland.

Amersfoort

Gegevens

KvK-nummer: 85271292
IBAN-rekeningnummer:
NL55 BUNQ 2067 9040 51
t.n.v. Stichting Abadi

RSIN: 863568981
BIC nummer: BUNQNL2A  

Volg ons werk

ANBI geregistreerd

Elaha Kohneshin

Voorzitter

Mijn naam is Elaha Kohneshin (26). In september 2021 ontstond het initiatief om educatieve, sportieve en creatieve activiteiten te organiseren voor de kinderen in Kamp Zeist.

Ik ben zelf geboren in Afghanistan en toen ik twee jaar oud was, hierheen gevlucht. Ondanks dat ik me niets kan herinneren van mijn korte tijd in Afghanistan, voel ik me wel erg verbonden met mijn roots. Ik wilde mijn mensen altijd al helpen en destijds kon dat alleen middels een financiële bijdrage. 

Echter, met de komst van de Afghaanse evacuees in Nederland kon ik mijn landgenoten ook met tijd, energie en moeite helpen. Dat is de reden geweest dat ik het initiatief Activiteitengroep Zeist heb opgezet, wat nu gegroeid is tot Stichting Abadi.

Middels deze stichting en de activiteiten die we organiseren hopen we de vluchtelingen/evacuees warm te kunnen verwelkomen en als eerste opstapje te dienen bij de integratie van de Nederlandse taal en cultuur. Om als kind zijnde goed te kunnen integreren en functioneren in de Nederlandse samenleving loop je tegen enorm veel moeilijkheden aan (zo heb ik zelf ervaren), daarom hopen wij bij te kunnen dragen aan de vergemakkelijking van deze uitdagingen.

Marwa Ahmadzai

Secretaris & Commissielid Evenementen

Mijn naam is Marwa Ahmadzai (22), een studente vastgoed en een trotse Afghaan die graag bijdraagt aan de doelstellingen van Stichting Abadi en de georganiseerde evenementen. Ik wil graag een verschil maken voor vluchtelingen tijdens op hun weg naar een wederopbouw.

Het is van groot belang om hen vreugde, ontwikkeling en houvast te bieden. Sinds december 2022 vervul ik de rol van commissielid evenementen, en sinds november 2023 ben ik tevens werkzaam als secretaris in het bestuur.

Het helpen van vluchtelingen ligt me nauw aan het hart, aangezien mijn ouders dezelfde uitdagingen hebben doorstaan. De vreugde die ik hieruit haal, komt voort uit de blije en hoopvolle gezichten van deze onschuldige mensen.

Het belangrijkste voor mij is dat ze even hun trauma’s kunnen vergeten!

Sodaba Abibzay

Penningmeester

Mijn naam is Sodaba Abibzay (36), (Abadi) opbouwen is een rode draad geweest in mijn leven sinds ik mij kan herinneren.

Het opbouwen van moed en vertrouwen om een gevaarlijke reis uit Afghanistan mee te maken samen met je ouders naar veiligheid.

Het opbouwen van kracht en doorzettingsvermogen om als 6-jarige meisje op een basisschool in Groningen in de klas te komen met 26 andere kinderen die er niet uitzagen zoals jij, jou niet begrepen en bij wie jij je niet kon uitten.

Het opbouwen van identiteit in de strijd waarbij je Afghaans bent maar opgroeit in een maatschappij die van je verwacht je Nederlands te voelen. Het opbouwen van geduld in de wederkerigheid van racisme en uitsluiting. Het opbouwen strijdlust om eenieder ongelijk te bewijzen die niet in jou geloofden vanwege je afkomst en achternaam.

Het opbouwen van een leven als ex-vluchteling is een reis waarbij opbouwen nooit eindigt. Het is een pijnlijke reis met veel angst, leed, twijfels en tevens ook veel kansenongelijkheid. Daarom dat wij besloten om een stichting op te richten en onderdeel te zijn van een Stichting die een helpende hand toereikt aan hen die het in hun reis van opbouw het hardst nodig hebben.

Tamana Babak

Bestuurslid Evenementen

Mijn naam is Tamana Babak, werkzaam binnen de zorgsector. Toen ik kennis leerde maken met stichting Abadi werd mijn aandacht getrokken door de activiteiten die werden georganiseerd en het doel wat hiermee werd behaald.

Vreugde brengen en iets kunnen betekenen voor anderen ligt dicht op mijn hart. Dit heeft mij gemotiveerd om mijzelf aan te melden als vrijwilligster, waarna ik sinds februari 2022 actief ben binnen de stichting.

Als bestuurslid Evenementen en commissiehoofd denk ik mee en organiseer ik samen met team Evenementen o.a. verschillende soorten activiteiten binnen verschillende kampen.

Ik vind het belangrijk dat de kampbewoners hierbij ondersteund worden bij het integreren binnen de Nederlandse cultuur, maar ook dat wij ze een vreugdevolle dag kunnen verzorgen.

Tevens vind ik het inspirerend om te zien hoe wij ons als stichting steeds meer uitbreiden en behalve hulpbehoevenden binnen Nederland, ook de hulpbehoevenden in derdewereldlanden helpen. Samen met alle vrijwilligers en partners werken wij aan een betere toekomst.

Marwa Akhtari

Content Marketing Coördinator

Mijn naam is Marwa Akhtari, studente Entrepreneurship in Rotterdam en ik ben al sinds oktober 2021 lid als vrijwilligster bij Stichting Abadi.

Toen ik voor het eerst meehielp bij de activiteit in Zeist vond ik het fantastisch om te zien hoe de evacuees jong en oud van de saamhorigheid genoten. Ondanks alles wat zij hebben doorstaan, straalden zij geluk, positiviteit en waardering uit.

Het was een ervaring welke mij veel energie gaf en ook motivatie om vaker mee te helpen bij de activiteiten. Het is voor mij een klein gebaar, maar het brengt een groot effect.

De visie en doelstellingen van Stichting Abadi trekken mij erg aan en ik wilde graag nog een extra steentje bijdragen voor mijn Afghaanse landgenoten. Daarom ben ik sinds december 2022 ingestapt als commissielid PR en Marketing.

Ik ben erg enthousiast over deze functie gezien mijn ervaring en de passie die ik heb binnen dit vak. Ik kijk uit naar een nog mooiere periode bij Stichting Abadi en om verder deel uit te maken van de groei die gerealiseerd zal worden.

Sahar Kohneshin

Commissielid Content Marketing

Mijn naam is Sahar Kohneshin, masterstudent Business Administration.

Naast studeren en werken zet ik mij graag in voor de medemens. Zelf ben ik samen met mijn gezin ook gevlucht uit Afghanistan en weet dus als geen ander hoe het is om in een onbekend land terecht te komen.

Ik vind het dan ook enorm belangrijk om te helpen waar het kan. Zo heb ik in 2015 ook als vrijwilliger geholpen bij de vluchtelingencrisis in Griekenland.

Bij Stichting Abadi ben ik al sinds het begin erg actief als vrijwilliger. Het leek mij daarom goed om op meerdere vlakken te helpen en ben aangesloten als commissielid PR & Marketing.

Mijn passie voor marketing en het helpen van mensen kan ik goed combineren in deze functie bij de stichting.

Sahar Sahidi

Commissielid Content Marketing

Mijn naam is Sahar Sahidi (24) en sinds maart 2022 ben ik vrijwilliger bij stichting Abadi.
 
Na het meelopen met verschillende soorten activiteiten in het kamp en de opgewekte vreugde bij de inwoners te mogen meemaken zowel als de smaak van pure geluk vervolgens te mogen proeven, is de drang om wat te kunnen betekenen voor mijn medemens alleen maar gegroeid.
 
Op basis van mijn opleiding, interesse en (werk)ervaring leek het mij ook enorm leuk om meer te kunnen doen binnen de stichting als commissielid PR & Marketing.

Elham Habibi

Commissielid Content Marketing

Mijn naam is Elham Habibi (27), een kersverse basisarts die zich graag inzet voor de sociale minderheden en de armere bevolking.

Toen in 2021 de vluchtelingenstroom uit Afghanistan naar Nederland kwam, voelde ik me genoodzaakt om iets voor mijn eigen bevolking te doen.

Zelf heb ik namelijk ook 20 jaar geleden in hun schoenen gestaan, dus ik weet hoe moeilijk het kan zijn om een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land.

Hierom heb ik mij aangesloten bij stichting Abadi om zo een steentje bij te kunnen dragen aan de wederopbouw van het leven van de vluchteling.

Sahar Ahmadi

Commissielid Content Marketing

Mijn naam is Sahar, vanaf heden commissielid content marketing.

 “Abadi” betekent in het Dari, Farsi en Tajiki “opbouwen”, een woord dat perfect weergeeft waar de stichting voor staat. Met een focus op het helpen van vluchtelingen in nood, streven we naar het herstellen en opbouwen van hun levens. 

Mijn betrokkenheid bij de missie van Stichting Abadi gaat verder dan alleen vrijwilligerswerk. Binnen mijn studie en werk kom ik regelmatig in contact met mensen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt, wat kan leiden tot gedragsproblemen en andere uitdagingen. Deze ervaring heeft mijn empathie vergroot voor de behoeften van kwetsbare groepen, en heeft het mijn motivatie versterkt om een verschil te maken in de maatschappij.

Als lid van Team Marketing binnen Stichting Abadi, kijk ik ernaar uit om onze boodschap van opbouw en ondersteuning te verspreiden, zodat we samen een verschil kunnen maken in het leven van vluchtelingen. Samen streven we naar een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft om een betekenisvol en hoopvol leven op te bouwen.

Sodaba Khalili

Comissielid Content Marketing

Ik ben Sodaba Khalili, een 23-jarige masterstudent Architectuur aan de Technische Universiteit Delft. Naast mijn studie en werk als designer bij Athena-school, ben ik bezig met mijn eigen onderneming als graphic designer. Mijn passie voor ontwerpen, creatief denken en mijn betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken hebben mij geleid naar Stichting Abadi.

Als voormalig Afghaans burger en vluchteling die zelf op twaalfjarige leeftijd met haar familie naar Nederland vluchtte, begrijp ik de uitdagingen en behoeften van de doelgroep van Stichting Abadi. Mijn eigen ervaringen hebben mijn missie versterkt om bij te dragen aan de ondersteuning van vluchtelingen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een organisatie die een veilig en gastvrij thuis biedt aan mensen die gedwongen zijn hun huizen achter te laten.

Met mijn toewijding aan ontwerp, mijn vaardigheid in creatief denken en mijn persoonlijke betrokkenheid bij de missie van Stichting Abadi, hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan het vergroten van de zichtbaarheid en impact van deze inspirerende stichting.

Sofia Rabbanizadah

Commissielid Digital Marketing

Mijn naam is Sofia Rabbanizadah, ik ben 21 jaar oud en momenteel bezig met het afronden van mijn bachelor geneeskunde.

Naast mijn studie werk ik part-time in een ziekenhuis en ben ik actief lid van de universitaire studentenraad. Amsterdam is de stad waar ik geboren en getogen ben, maar mijn ouders zijn hier 23 jaar geleden naartoe gevlucht.

Dit heeft mijn nieuwsgierigheid naar mijn Afghaanse roots aangewakkerd, en op middelbare leeftijd begon ik me steeds meer af te vragen hoe het in Afghanistan eraan toeging.

Dit heeft geleid tot het maken van een documentaire over de gezondheidszorg in Afghanistan.

Mijn diepgewortelde affiniteit met mijn culturele achtergrond en mijn wens om een positieve impact te hebben op de Afghaanse gemeenschap bracht me in 2023 bij Stichting Abadi.

Sindsdien vervul ik met trots de rol van commissielid marketing, waarbij ik mijn passie voor mijn cultuur en mijn kennis inzet om de missie van de stichting te ondersteunen.

Maryam Hamidi

Commissielid Digital Marketing

Ik ben Maryam Hamidi, 23 jaar en ik studeer rechtsgeleerdheid. Ik ben geboren in Amsterdam en voel me dan ook een trotse Amsterdammer. 

 

Ik heb altijd al een sterke verbondenheid gevoeld met vluchtelingen. Dit heeft mij gemotiveerd om een steentje bij te dragen bij stichting Abadi. Eerst als vrijwilliger, maar al vrij snel na mijn eerste activiteit bij het vluchtelingenkamp in Zeist heb ik me aangesloten als commissielid Digital Marketing. Deze functie zal ik vanaf heden (februari 2024) vervullen.

 

Het bieden van hulp en ondersteuning aan mensen die het hard nodig hebben, geeft mij een diep gevoel van voldoening. Ik haal er plezier uit om voor anderen te zorgen en iets positiefs bij dragen aan hun leven.

Fereshta Bayani

Comissielid Digital Marketing

Mijn naam is Fereshta en sinds maart 2024 versterk ik het team als Commissielid Digital Marketing. Ik heb mij aangesloten bij Stichting Abadi omdat ik het belangrijk vind om een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Afghanistan en aan de integratie van Afghaanse vluchtelingen in Nederland. Vluchtelingen hebben de meest schrijnende situaties moeten meemaken en zijn zeer kwetsbaar. Ikzelf ben op tweejarige leeftijd samen met mijn ouders noodgedwongen naar Nederland gevlucht en ben mij daardoor van bewust in wat voor onzekerheid en angst je leeft als je op de vlucht slaat voor oorlog en geweld. Ik zie het daarom als een verantwoordelijkheid om steun te bieden aan allen die op de vlucht slaan voor een veilige toekomst.

Farah Amiri

Commissielid Evenementen

Mijn naam is Farah (22). Ik ben sinds november 2022 vrijwilliger bij stichting Abadi.

Ik heb veel affiniteit met vluchtelingenwerk en als medemens wil ik mijn steentje bij dragen aan de Afghaanse vluchtelingen.

Het is voor mij belangrijk om deze mensen te helpen aan een wederopbouw en betrokkenheid in de maatschappij.

De visie van Stichting Abadi trok mij aan om een stapje extra te zetten en Commissielid Evenementen te worden.

Omdat zij staan voor integratie, het aankaarten van trauma’s en de hulpbehoevende op weg te helpen naar een vredige wederopbouw.

Sanam Azizi

Commissielid Evenementen

Mijn naam is Sanam Azizi, en mijn verhaal begint in Kabul, de hoofdstad van Afghanistan. Op 1,5-jarige leeftijd begon mijn familie aan een reis vol onzekerheden, op zoek naar een hoopvolle en betere toekomst.
 
In een land belandden ze waar de taal vreemd was, de cultuur onbekend, en waar we opvielen als ‘anders’. Opgroeien in een omgeving waar je vaak met een achterstand begint vanwege je cultuur, achtergrond of huidskleur, vormt een ware uitdaging. Mijn ouders zijn erin geslaagd om al hun kinderen een goede toekomst te geven.
 
Hun doorzettingsvermogen en opoffering hebben mij gevormd, en het is de drijvende kracht achter mijn betrokkenheid bij Stichting Abadi. In mei 2023 kruiste mijn pad met Stichting Abadi tijdens een Afghaanse vrouwenbeurs.
 
De vreugde die ik zag op de gezichtjes van kinderen tijdens een van mijn eerste activiteiten bij de stichting raakte me diep. Het was een moment waarop ik besefte dat ik een verschil kon en wil maken. Sinds oktober 2023 ben ik met veel enthousiasme begonnen als Commissielid Evenementen.
 
Ik geloof dat alles wat je aandacht geeft, kan groeien. Door mijn rol in de evenementencommissie hoop ik bij te dragen aan de groei van de stichting en haar impact op de gemeenschap.

Amina Solaiman-Askanderi

Commissielid Evenementen

Mijn naam is Amina Solaiman-Askanderi, werkzaam als verpleegkunde student. 

8 jaar in verschillende asielzoekerscentra gewoond te hebben weet ik hoe het is om geen hoop, geen familie en geen plezier te hebben en snel volwassen worden in je kinderjaren. 

Door dit meegemaakt te hebben wil je elk kind een glimlach bezorgen op hun gezichten en hun zorgen wegnemen, al is dat maar voor enkele uren op een dag. 

Het helpen van anderen is van essentieel belang, omdat het niet alleen de ontvanger ten goede komt, maar ook bijdraagt aan een positieve samenleving. Door mensen te helpen, creëren we een gevoel van verbondenheid, empathie en solidariteit, wat essentieel is voor de toekomst. 

Als een van de mede-oprichtsters zie ik Abadi met de dag groeien. Een team vol met enthousiaste en gepassioneerde mensen die zich dagelijks inzetten om een betere wereld neer te zetten voor anderen. 

Abadi geldt niet alleen voor de stichting, maar Abadi ook in je eigen leven.

Mahnaz Sahebzada

Commissielid Evenementen

Mijn naam is Mahnaz, en ik heb het geluk mijn hart te kunnen volgen in iets waar ik ongelooflijk gepassioneerd over ben: de ontwikkeling van kinderen. Voor mij is het opvoeden van een kind te vergelijken met het zorgvuldig bouwen van een liefdevolle stad: het vergt veel zorg, onvoorwaardelijke toewijding, en de warme steun van een hechte gemeenschap.

Vanuit mijn eigen levensreis, waarin ik zelf de uitdagingen van een gebrek aan goede begeleiding heb gevoeld, is mijn drijfveer alleen maar sterker geworden om ervoor te zorgen dat geen enkel kind dezelfde obstakels hoeft te trotseren. Nu is het moment aangebroken om met liefde iets terug te geven aan de gemeenschap die ons heeft gevormd. Hoewel mijn bijdrage misschien klein lijkt, geloof ik met heel mijn hart in de wonderbaarlijke impact die het kan hebben op het leven van een kind. Soms kan een klein gebaar of moment uitgroeien tot een onvergetelijke herinnering die een leven lang meegaat, en dat is iets werkelijk bijzonders.

Daarom heb ik zoveel bewondering voor wat Abadi doet. Bij Stichting Abadi krijg ik de kans om mijn kennis en vaardigheden liefdevol in te zetten voor een toekomst waarin elk kind de begeleiding en ondersteuning krijgt die het zo verdient.Door mijn bijdrage aan de organisatie van evenementen, streef ik ernaar niet alleen de noodzakelijke fondsen te werven, maar ook om hartverwarmende, educatieve ervaringen te creëren die kinderen nog lang zullen koesteren. Samen kunnen we een wereld van verschil maken, één kind tegelijk.

Marjan Muqtadar

Commissielid Fondsenwerving en Subsidies

Mijn naam is Marjan Muqtadar en ik ben 22 jaar oud. Momenteel studeer ik voor mijn masterdiploma en werk ik parttime naast mijn studie.
 
Op 9-jarige leeftijd kwam ik als vluchteling naar Nederland, samen met mijn moeder en broertje. Het was een uitdagende start, aangezien we zonder enig besef of voorbereiding naar een nieuw land kwamen.
 
Het opbouwen van een nieuw leven in een ander land bleek een grote uitdaging te zijn. Vaak worden vluchtelingen en evacués geconfronteerd met tal van obstakels bij het integreren en het opnieuw opbouwen van hun leven.
 
Ik heb persoonlijk ervaren hoe uitdagend het is om te wennen aan een andere cultuur, taal en omgeving. Met mijn persoonlijke ervaring als vluchteling voelde ik de drang om iets terug te doen voor anderen in een vergelijkbare situatie.
 
Zo kwam ik in contact met Stichting Abadi, wiens visie en doelen mij enorm aanspraken. Ik heb dan ook besloten om als commissielid fondsenwerving deel uit te maken van deze stichting en op die manier een bijdrage te leveren aan de vluchtelingen.
 
Als Commissielid Fondsenwerving en Subsidies draag ik bij aan de projecten van de stichting en help ik vluchtelingen bij het creëren van een betere toekomst. Samen met het bestuur, commissieleden, vrijwilligers en andere partners werken we met toewijding aan dit doel.

Farzan Sakhizadah

Commissielid Fondsenwerving en Subsidies

Ik ben Farzan Sakhizadah, masterstudent Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit en werkzaam als junior Belastingadviseur. 

Ik wil graag wat betekenen voor hulpbehoevenden en mensen die het minder goed hebben getroffen. Daarom zet ik graag mijn kennis en ervaring in om anderen verder te helpen. Ik voel me nauw verbonden met stichting Abadi, omdat wij hetzelfde nastreven: een positieve impact op anderen maken. 

Hoewel ik dus een steentje probeer bij te dragen, wil ik graag meer doen. Als iemand van Afghaanse komaf, volg ik de ontwikkelingen in mijn vaderland op de voet. Mijn liefde voor en verwantschap met het land en de cultuur uiten zich als bezorgdheid en verdriet over situaties waar mensen niet zelf voor hebben gekozen. 

Als lid van het Financiële team streef ik ernaar, in mijn hoedanigheid als Commissielid Fondsenwerving en Subsidies, de stichting financieel sterker te maken. Ik kijk er dan ook naar uit om mijn capaciteiten in te zetten ter ondersteuning van de missie van de stichting.

Eymet Jamalzada

Comissielid Webdevelopment

Mijn naam is Eymet, software ontwikkelaar.

Voor mij is het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Ik werk daarom in het dagelijkse leven als software ontwikkelaar voor de Rechtspraak. Daarnaast help ik ook scholieren met het maken van de juiste beslissing voor hun toekomst via de stichting éénuurvoordetoekomst.

Toen ik ontdekte dat stichting Abadi bestond, zag ik dat als een mooie mogelijkheid om mensen te helpen. Ik ben namelijk ook als vluchteling naar nederland gekomen en ik weet hoe het is om zoiets mee te maken.

Bij de stichting help ik mee aan de ontwikkeling van de website en af en toe ook met evenementen.