Bestuur

Bestuursleden

Elaha Kohneshin

Marwa Ahmadzai

Sodaba Abibzay

Commissieleden Content Marketing

Nabila Amiri

Commissieleden Digital Marketing

Commissieleden Evenementen

Amina Solaiman-Askanderi

Marjan Muqtadar

Commissieleden Financiën

Marjan Muqtadar

Amina Solaiman-Askanderi

Organogram

Stichting Abadi

Stichting Abadi is een non-profit organisatie die zich inzet voor vluchtelingen die hulpbehoevend zijn, in binnen- en buitenland.

Amersfoort

Gegevens

KvK-nummer: 85271292 
IBAN-rekeningnummer:
NL55 BUNQ 2067 9040 51 
t.n.v. Stichting Abadi

RSIN: 863568981
BIC nummer: BUNQNL2A 

Volg ons werk

ANBI geregistreerd

Elaha Kohneshin

Voorzitter

Mijn naam is Elaha Kohneshin (26). In september 2021 ontstond het initiatief om educatieve, sportieve en creatieve activiteiten te organiseren voor de kinderen in Kamp Zeist.

Ik ben zelf geboren in Afghanistan en toen ik twee jaar oud was, hierheen gevlucht. Ondanks dat ik me niets kan herinneren van mijn korte tijd in Afghanistan, voel ik me wel erg verbonden met mijn roots. Ik wilde mijn mensen altijd al helpen en destijds kon dat alleen middels een financiële bijdrage. 

Echter, met de komst van de Afghaanse evacuees in Nederland kon ik mijn landgenoten ook met tijd, energie en moeite helpen. Dat is de reden geweest dat ik het initiatief Activiteitengroep Zeist heb opgezet, wat nu gegroeid is tot Stichting Abadi.

Middels deze stichting en de activiteiten die we organiseren hopen we de vluchtelingen/evacuees warm te kunnen verwelkomen en als eerste opstapje te dienen bij de integratie van de Nederlandse taal en cultuur. Om als kind zijnde goed te kunnen integreren en functioneren in de Nederlandse samenleving loop je tegen enorm veel moeilijkheden aan (zo heb ik zelf ervaren), daarom hopen wij bij te kunnen dragen aan de vergemakkelijking van deze uitdagingen.

Marwa Ahmadzai

Secretaris & Commissielid Evenementen

Mijn naam is Marwa Ahmadzai (22), een studente vastgoed en een trotse Afghaan die graag bijdraagt aan de doelstellingen van Stichting Abadi en de georganiseerde evenementen. Ik wil graag een verschil maken voor vluchtelingen tijdens op hun weg naar een wederopbouw.

Het is van groot belang om hen vreugde, ontwikkeling en houvast te bieden. Sinds december 2022 vervul ik de rol van commissielid evenementen, en sinds november 2023 ben ik tevens werkzaam als secretaris in het bestuur.

Het helpen van vluchtelingen ligt me nauw aan het hart, aangezien mijn ouders dezelfde uitdagingen hebben doorstaan. De vreugde die ik hieruit haal, komt voort uit de blije en hoopvolle gezichten van deze onschuldige mensen.

Het belangrijkste voor mij is dat ze even hun trauma’s kunnen vergeten!

Sodaba Abibzay

Penningmeester

Mijn naam is Sodaba Abibzay (36), (Abadi) opbouwen is een rode draad geweest in mijn leven sinds ik mij kan herinneren.

Het opbouwen van moed en vertrouwen om een gevaarlijke reis uit Afghanistan mee te maken samen met je ouders naar veiligheid.

Het opbouwen van kracht en doorzettingsvermogen om als 6-jarige meisje op een basisschool in Groningen in de klas te komen met 26 andere kinderen die er niet uitzagen zoals jij, jou niet begrepen en bij wie jij je niet kon uitten.

Het opbouwen van identiteit in de strijd waarbij je Afghaans bent maar opgroeit in een maatschappij die van je verwacht je Nederlands te voelen. Het opbouwen van geduld in de wederkerigheid van racisme en uitsluiting. Het opbouwen strijdlust om eenieder ongelijk te bewijzen die niet in jou geloofden vanwege je afkomst en achternaam.

Het opbouwen van een leven als ex-vluchteling is een reis waarbij opbouwen nooit eindigt. Het is een pijnlijke reis met veel angst, leed, twijfels en tevens ook veel kansenongelijkheid. Daarom dat wij besloten om een stichting op te richten en onderdeel te zijn van een Stichting die een helpende hand toereikt aan hen die het in hun reis van opbouw het hardst nodig hebben.

Tamana Babak

Bestuurslid Evenementen

Mijn naam is Tamana Babak, werkzaam binnen de zorgsector. Toen ik kennis leerde maken met stichting Abadi werd mijn aandacht getrokken door de activiteiten die werden georganiseerd en het doel wat hiermee werd behaald.

Vreugde brengen en iets kunnen betekenen voor anderen ligt dicht op mijn hart. Dit heeft mij gemotiveerd om mijzelf aan te melden als vrijwilligster, waarna ik sinds februari 2022 actief ben binnen de stichting.

Als bestuurslid Evenementen en commissiehoofd denk ik mee en organiseer ik samen met team Evenementen o.a. verschillende soorten activiteiten binnen verschillende kampen.

Ik vind het belangrijk dat de kampbewoners hierbij ondersteund worden bij het integreren binnen de Nederlandse cultuur, maar ook dat wij ze een vreugdevolle dag kunnen verzorgen.

Tevens vind ik het inspirerend om te zien hoe wij ons als stichting steeds meer uitbreiden en behalve hulpbehoevenden binnen Nederland, ook de hulpbehoevenden in derdewereldlanden helpen. Samen met alle vrijwilligers en partners werken wij aan een betere toekomst.

Marwa Akhtari

Content Marketing Coördinator

Mijn naam is Marwa Akhtari, studente Entrepreneurship in Rotterdam en ik ben al sinds oktober 2021 lid als vrijwilligster bij Stichting Abadi.

Toen ik voor het eerst meehielp bij de activiteit in Zeist vond ik het fantastisch om te zien hoe de evacuees jong en oud van de saamhorigheid genoten. Ondanks alles wat zij hebben doorstaan, straalden zij geluk, positiviteit en waardering uit.

Het was een ervaring welke mij veel energie gaf. Ik wilde altijd al een steentje bijdragen voor mijn landgenoten. Dit gaf mij motivatie om vaker mee te helpen bij de activiteiten. Het is voor mij een klein gebaar, maar het brengt een groot effect.

De visie en doelstellingen van Stichting Abadi trekken mij erg aan en ik wilde graag nog een extra steentje bijdragen. Daarom ben ik sinds december 2022 ingestapt als commissielid PR en Marketing.

Ik ben erg enthousiast over deze functie gezien mijn ervaring en de passie die ik heb binnen dit vak. Ik kijk uit naar een nog mooiere periode bij Stichting Abadi en om verder deel uit te maken van de groei die gerealiseerd zal worden.

Sahar Kohneshin

Commissielid Content Marketing

Mijn naam is Sahar Kohneshin, masterstudent Business Administration.

Naast studeren en werken zet ik mij graag in voor de medemens. Zelf ben ik samen met mijn gezin ook gevlucht uit Afghanistan en weet dus als geen ander hoe het is om in een onbekend land terecht te komen.

Ik vind het dan ook enorm belangrijk om te helpen waar het kan. Zo heb ik in 2015 ook als vrijwilliger geholpen bij de vluchtelingencrisis in Griekenland.

Bij Stichting Abadi ben ik al sinds het begin erg actief als vrijwilliger. Het leek mij daarom goed om op meerdere vlakken te helpen en ben aangesloten als commissielid PR & Marketing.

Mijn passie voor marketing en het helpen van mensen kan ik goed combineren in deze functie bij de stichting.

Sahar Sahidi

Commissielid Content Marketing

Mijn naam is Sahar Sahidi (24) en sinds maart 2022 ben ik vrijwilliger bij stichting Abadi.
 
Na het meelopen met verschillende soorten activiteiten in het kamp en de opgewekte vreugde bij de inwoners te mogen meemaken zowel als de smaak van pure geluk vervolgens te mogen proeven, is de drang om wat te kunnen betekenen voor mijn medemens alleen maar gegroeid.
 
Op basis van mijn opleiding, interesse en (werk)ervaring leek het mij ook enorm leuk om meer te kunnen doen binnen de stichting als commissielid PR & Marketing.

Elham Habibi

Commissielid Content Marketing

Mijn naam is Elham Habibi (27), een kersverse basisarts die zich graag inzet voor de sociale minderheden en de armere bevolking.

Toen in 2021 de vluchtelingenstroom uit Afghanistan naar Nederland kwam, voelde ik me genoodzaakt om iets voor mijn eigen bevolking te doen.

Zelf heb ik namelijk ook 20 jaar geleden in hun schoenen gestaan, dus ik weet hoe moeilijk het kan zijn om een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land.

Hierom heb ik mij aangesloten bij stichting Abadi om zo een steentje bij te kunnen dragen aan de wederopbouw van het leven van de vluchteling.

Nabila Amiri

Commissielid Content Marketing

Ik ben Nabila, een enthousiaste 19-jarige die zich met veel passie inzet voor het helpen van vluchtelingen. Het geeft me voldoening om een positieve impact te hebben op hun leven en bij te dragen aan hun integratie in de samenleving.

Met mijn betrokkenheid bij vluchtelingenwerk zet ik me graag in voor een betere toekomst voor degenen die het nodig hebben.

Daarom ondersteun ik bij de marketing van Stichting Abadi om mijn bijdrage aan vluchtelingenhulp te vergroten.

Sahar Ahmadi

Commissielid Content Marketing

Mijn naam is Sahar, vanaf heden commissielid content marketing.

 “Abadi” betekent in het Dari, Farsi en Tajiki “opbouwen”, een woord dat perfect weergeeft waar de stichting voor staat. Met een focus op het helpen van vluchtelingen in nood, streven we naar het herstellen en opbouwen van hun levens. 

Mijn betrokkenheid bij de missie van Stichting Abadi gaat verder dan alleen vrijwilligerswerk. Binnen mijn studie en werk kom ik regelmatig in contact met mensen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt, wat kan leiden tot gedragsproblemen en andere uitdagingen. Deze ervaring heeft mijn empathie vergroot voor de behoeften van kwetsbare groepen, en heeft het mijn motivatie versterkt om een verschil te maken in de maatschappij.

Als lid van Team Marketing binnen Stichting Abadi, kijk ik ernaar uit om onze boodschap van opbouw en ondersteuning te verspreiden, zodat we samen een verschil kunnen maken in het leven van vluchtelingen. Samen streven we naar een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft om een betekenisvol en hoopvol leven op te bouwen.

Sofia Rabbanizadah

Commissielid Digital Marketing

Mijn naam is Sofia Rabbanizadah, ik ben 21 jaar oud en momenteel bezig met het afronden van mijn bachelor geneeskunde.

Naast mijn studie werk ik part-time in een ziekenhuis en ben ik actief lid van de universitaire studentenraad. Amsterdam is de stad waar ik geboren en getogen ben, maar mijn ouders zijn hier 23 jaar geleden naartoe gevlucht.

Dit heeft mijn nieuwsgierigheid naar mijn Afghaanse roots aangewakkerd, en op middelbare leeftijd begon ik me steeds meer af te vragen hoe het in Afghanistan eraan toeging.

Dit heeft geleid tot het maken van een documentaire over de gezondheidszorg in Afghanistan.

Mijn diepgewortelde affiniteit met mijn culturele achtergrond en mijn wens om een positieve impact te hebben op de Afghaanse gemeenschap bracht me in 2023 bij Stichting Abadi.

Sindsdien vervul ik met trots de rol van commissielid marketing, waarbij ik mijn passie voor mijn cultuur en mijn kennis inzet om de missie van de stichting te ondersteunen.

Maryam Hamidi

Commissielid Digital Marketing

Ik ben Maryam Hamidi, 23 jaar en ik studeer rechtsgeleerdheid. Ik ben geboren in Amsterdam en voel me dan ook een trotse Amsterdammer. 

 

Ik heb altijd al een sterke verbondenheid gevoeld met vluchtelingen. Dit heeft mij gemotiveerd om een steentje bij te dragen bij stichting Abadi. Eerst als vrijwilliger, maar al vrij snel na mijn eerste activiteit bij het vluchtelingenkamp in Zeist heb ik me aangesloten als commissielid Digital Marketing. Deze functie zal ik vanaf heden (februari 2024) vervullen.

 

Het bieden van hulp en ondersteuning aan mensen die het hard nodig hebben, geeft mij een diep gevoel van voldoening. Ik haal er plezier uit om voor anderen te zorgen en iets positiefs bij dragen aan hun leven.

Farah Amiri

Commissielid Evenementen

Mijn naam is Farah (22). Ik ben sinds november 2022 vrijwilliger bij stichting Abadi.

Ik heb veel affiniteit met vluchtelingenwerk en als medemens wil ik mijn steentje bij dragen aan de Afghaanse vluchtelingen.

Het is voor mij belangrijk om deze mensen te helpen aan een wederopbouw en betrokkenheid in de maatschappij.

De visie van Stichting Abadi trok mij aan om een stapje extra te zetten en Commissielid Evenementen te worden.

Omdat zij staan voor integratie, het aankaarten van trauma’s en de hulpbehoevende op weg te helpen naar een vredige wederopbouw.

Sanam Azizi

Commissielid Evenementen

Mijn naam is Sanam Azizi, en mijn verhaal begint in Kabul, de hoofdstad van Afghanistan. Op 1,5-jarige leeftijd begon mijn familie aan een reis vol onzekerheden, op zoek naar een hoopvolle en betere toekomst.
 
In een land belandden ze waar de taal vreemd was, de cultuur onbekend, en waar we opvielen als ‘anders’. Opgroeien in een omgeving waar je vaak met een achterstand begint vanwege je cultuur, achtergrond of huidskleur, vormt een ware uitdaging. Mijn ouders zijn erin geslaagd om al hun kinderen een goede toekomst te geven.
 
Hun doorzettingsvermogen en opoffering hebben mij gevormd, en het is de drijvende kracht achter mijn betrokkenheid bij Stichting Abadi. In mei 2023 kruiste mijn pad met Stichting Abadi tijdens een Afghaanse vrouwenbeurs.
 
De vreugde die ik zag op de gezichtjes van kinderen tijdens een van mijn eerste activiteiten bij de stichting raakte me diep. Het was een moment waarop ik besefte dat ik een verschil kon en wil maken. Sinds oktober 2023 ben ik met veel enthousiasme begonnen als Commissielid Evenementen.
 
Ik geloof dat alles wat je aandacht geeft, kan groeien. Door mijn rol in de evenementencommissie hoop ik bij te dragen aan de groei van de stichting en haar impact op de gemeenschap.

Amina Solaiman-Askanderi

Commissielid Evenementen

Mijn naam is Amina Solaiman-Askanderi, werkzaam als verpleegkunde student. 

8 jaar in verschillende asielzoekerscentra gewoond te hebben weet ik hoe het is om geen hoop, geen familie en geen plezier te hebben en snel volwassen worden in je kinderjaren. 

Door dit meegemaakt te hebben wil je elk kind een glimlach bezorgen op hun gezichten en hun zorgen wegnemen, al is dat maar voor enkele uren op een dag. 

Het helpen van anderen is van essentieel belang, omdat het niet alleen de ontvanger ten goede komt, maar ook bijdraagt aan een positieve samenleving. Door mensen te helpen, creëren we een gevoel van verbondenheid, empathie en solidariteit, wat essentieel is voor de toekomst. 

Als een van de mede-oprichtsters zie ik Abadi met de dag groeien. Een team vol met enthousiaste en gepassioneerde mensen die zich dagelijks inzetten om een betere wereld neer te zetten voor anderen. 

Abadi geldt niet alleen voor de stichting, maar Abadi ook in je eigen leven.

Marjan Muqtadar

Commissielid Financiën

Mijn naam is Marjan Muqtadar en ik ben 22 jaar oud. Momenteel studeer ik voor mijn masterdiploma en werk ik parttime naast mijn studie.
 
Op 9-jarige leeftijd kwam ik als vluchteling naar Nederland, samen met mijn moeder en broertje. Het was een uitdagende start, aangezien we zonder enig besef of voorbereiding naar een nieuw land kwamen.
 
Het opbouwen van een nieuw leven in een ander land bleek een grote uitdaging te zijn. Vaak worden vluchtelingen en evacués geconfronteerd met tal van obstakels bij het integreren en het opnieuw opbouwen van hun leven.
 
Ik heb persoonlijk ervaren hoe uitdagend het is om te wennen aan een andere cultuur, taal en omgeving. Met mijn persoonlijke ervaring als vluchteling voelde ik de drang om iets terug te doen voor anderen in een vergelijkbare situatie.
 
Zo kwam ik in contact met Stichting Abadi, wiens visie en doelen mij enorm aanspraken. Ik heb dan ook besloten om als commissielid fondsenwerving deel uit te maken van deze stichting en op die manier een bijdrage te leveren aan de vluchtelingen.
 
Als commissielid fondsenwerving draag ik bij aan de projecten van de stichting en help ik vluchtelingen bij het creëren van een betere toekomst. Samen met het bestuur, commissieleden, vrijwilligers en andere partners werken we met toewijding aan dit doel.